Loop ik tijdens de vakantie in een franse supermarkt wil ik vanalles wel uitproberen en meteen kokkerellen. Zoveel mooie groenten en fruit op de markt en heerlijke kazen. Maar jammergenoeg kan je niet alles maken op een campingbrander! 😉 Net als dit receptje, dat ik kreeg in een franse supermarkt. Een hartige muffin, met geitenkaas in het midden en emmentaler door het beslag en mmmm. Echt te lekker is deze! Gister probeerde ik ‘m uit…
Deze zijn echt TE lekker!! helemaal als je ze nog een beetje warm eet! en met een knapperige groene salade erbij heb je al gauw een heerlijke franse lunch! Ook zonder salade blijft de muffin TE lekker.
Wat heb je nodig voor 8-10 hartige muffins:
- 200 gram gesmoorde courgette
- 170 gram bloem
- 3 eieren
- 2/3 zakje bakpoeder
- 30 gram geraspte emmentaler
- theelepel komijn
- eetlepel gehakte peterselie
- 100 gram volle melk (volgens recept kan je ook sojamelk gebruiken)
- 20 gram olijfolie
- 70 gram zachte geitenkaas in stukjes
- olijven en pijnboompitjes voor erboven op.
Zet het muffinblik vast klaar met papiertjes erin of vet het blik in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met de courgette in kleine blokjes te snijden en fruit aan zonder aan te bakken: zo’n 5-10 minuten smoren met zout, peper en knoflook.
Weeg nu 200 gram courgette af.
Maak het beslag door eerst de droge ingrediënten te mengen en doe daarna alles in een kom en meng. Behalve de zachte geitenkaas die moet nog even wachten.
Voeg op het laatst de courgette toe aan het beslag.
Snijd kleine blokjes van de geitenkaas.
Zie foto 1 hieronder: Vul de vormpjes eerst voor de helft met het beslag en doe de geitenkaas erop zodat die in het midden komt van de muffin.
Zie foto 4 hieronder: Verdeel dan het overige beslag over de vormpjes. Zodat de geitenkaas bedekt is. Ik deed er nog wat olijvenringetjes op en pijnboompitjes en wat overige peterselie.
Dan 25-30 minuutjes in de oven op 180 graden.
Oh deze moet je echt maken!
Als je geïnteresseerd bent in het franse recept, hier volgt de link. Frans recept hartige courgette-geitenkaas muffin
Bon appetit en happy monday! Xx Tin