Zo af en toe een flinke regenbui! Het was een week met een lach en een traan. En terwijl we gister deze druppelhanger maakten regende het búiten ook, de herfst is er! De deur naar ons balkon kon dit keer openblijven en kaarsjes waren aan, gezellig hoor. Tijdens de wandeling met Keetje op zoek naar een mooie tak om de regendruppels aan te bevestigen!

hanger regenbuitje

Wat heb je nodig voor deze leuke DIY!

  • witte zelfdrogende klei
  • eventueel lak om de druppels af te lakken (zonder kan ook, droogt mooi mat op)
  • tak uit het bos
  • stevig touw om de hanger op te hangen
  • iets dunner touw om de regendruppels aan op te hangen
  • bakpapier
hanger regenbuitje

Knip uit dik papier een druppelvorm. Wij gebruikten twee formaten. Rol een plak klei uit tussen twee vellen bakpapier op zo’n 2 a 3 cm dikte. Gebruik de uitgeknipte druppel van dik papier als mal en snij ongeveer 25 regendruppels uit. Of meer als je een hele grote regenbui wilt 😉 Met een dikke satehprikker prik je bovenin een gaatje in de druppel. Hier komt het draad doorheen om de druppel op te hangen.

hanger regenbuitje

Zodra de klei droog is kan je de druppels bevestigen aan de tak.

Bind eerst het stevige touw aan de uiteinde van de tak en daarna omhoog vastbinden. Zoek een knop om aan te hangen om de hanger te maken.

Denk aan kastdeurknop, verwarmingsknop, haal een schilderij van de wand en gebruik de spijker 🙂

Knip verschillende lengtes draad af en knoop zo alle druppels aan de tak. Verdeel het mooi zodat het een echt regenbuitje wordt.

hanger regenbuitje
hanger regenbuitje

Zoek nu een mooi plekje uit voor je regenbuitje en geniet van de herfst!

Happy monday!!! Liefs Tin