Pupcakes!!!! Ik vind bakken voor mijn lieve Katie het leukste dat er is! en het grappige is: altijd als ik iets maak voor haar weet ze dat op de éen of andere manier en blijft ze gezellig in de keuken wachten. Gister bakte ik pupcakes voor haar. Cupcakes voor honden.

pupcakes

In deze pupcakes zitten geen toevoegingen zoals suiker en kleurstoffen. Alleen natuurlijke stoffen zoals de appelmoes, appeltjes koken zodat ze moes zijn. Kokossnippers, een likje pindakaas zonder suiker. Je weet zelf denk ik wel waar je hond allergisch voor is, dus check dat eerst!

Ik maakte al eerder een recept van Mrs Vaanhold. In mijn zoektocht naar Katie kwam ik haar tegen. Ze heeft zelf ook golden retrievers en staat ook regelmatig in de keuken om wat lekkers voor ze te bakken. Dit receptje is ook van haar. Alleen verving ik de perenmoes voor appelmoes.

Wat heb je nodig voor de appel pupcakes!:

  • 160 gram bloem
  • theelepel kaneel
  • halve theelepel bakpoeder
  • 145 gram gezonde appelmoes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • pindakaas zonder toevoegingen
  • kokosrasp of schilfers

Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een mini cupcake bakvorm in met wat zonnebloemolie 

Meng de bloem, kaneel en bakpoeder door elkaar. Klopt het ei samen met de perenmoes en honing goed door elkaar. Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng met een spatel tot een mooi stevig beslag. Schep het beslag met een lepel in de bakvorm en bak de pupcakes gaar in ongeveer 25 minuten. 

Vind je het leuk om er een extra feestelijke pupcake van te maken?! Smeer dan een klein beetje magere kwark of pindakaas op de bovenkant en dip deze in wat kokosrasp en als finishing touch een klein hondenbiscuitje erop.

Katie wacht net zo lang totdat de pupcakes klaar zijn.
pupcakes

Als de pupcakes afgekoeld zijn doe je er een likje pindakaas op met wat kokos. De kokos blijft zo plakken.

pupcakes

Morgen is het dierendag!!! en dit beslag heb je in 1 minuut gemaakt en in 25 minuten afgebakken. Geen excuus dus om ze niet te maken en je hond gewoon lekker te verrassen!

Nog meer hondenreceptjes? check deze link voor de koekjes en deze voor de balletjes

Happy Monday!!! Xx Tin en neusje van Katie