We wilden de hele zomer al naar een pluktuin. Eindelijk kwam het er vorige week van. Op een regenachtige woensdagmiddag gingen we. Nou, dat is het beste wat je kan doen op een grijze dag, je wordt er meteen happy van!

Weer zo’n happy adresje! En nog wel bij ons in de buurt. Bloemenpluktuin PLUK! Marion, de eigenaresse, gaf ons een mand met knipscharen en daar gingen we de tuin in. We keken onze ogen uit om tussen zoveel mooie hoge bloemen te staan. Wat je noemt een zen-momentje. Het verbaasde me dat er nog zoveel bloemen bloeiden en zelfs al waren ze uitgebloeid dan zag je mooie zaaddozen of prachtige herfstige kleuren. Zie hieronder bijvoorbeeld de zonnebloemen, kijk mee:

 

Het leuke van dit pluktuinadresje is dat Marion vanalles organiseert: kinderfeestjes, zelf parfum en mandala’s maken. En ondertussen lekkere kruidentheetjes zetten.
Toen wij er waren, zaten er allemaal meisjes parfum te maken, zo gezellig in de grote kas!

Thuis deden we alles in kleine vaasjes!

De pluktuin van Marion is tot en met oktober open, check voor de openingstijden haar website. Vanaf half april begint daarna het bloemplukseizoenweer! Er zijn heelveel pluktuinen in Nederland op pluktuinen.nl kan je eentje in jouw buurt zoeken. Maar stiekem vinden wij deze de leukste! Pluktuin PLUK!

Pluktuin PLUK!
Oudewei 12 in Haalderen
instagram @pluktuinhaalderen
website www.pluktuinpluk.com

Happy monday! xo Tin

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren