Toch nog een blog op deze maandag! En ja hoor weer een DIY met droogbloemen ; )
Al voor onze vakantie naar Frankrijk klemde ik nl. in een opwelling, om toch iets fleurigs in huis te hebben, wat boeketjes droogbloemen in laagjes tussen mijn kledinghangers. En hing ze op in de woonkamer.

Het was die week lekker warm met zomerse temperaturen.
Ik vond het zonde om bloemen aan te schaffen voor die paar dagen voordat we zouden vertrekken. En bedacht dat ik ze mooi de zomer door kon laten hangen, want dat is meestal een komen en gaan bij ons.

Verse bloemen blijven met het hete weer toch ook niet lang mooi staan en lekker is dat ik ze aan de muur kon hangen en zo mijn niet al te grote salontafeltje vrij kon houden voor mijn andere DIY. Mijn windlicht gemaakt van een net mandje….een goed idee dus!

Ook dit jaar dus weer een zomer van komen en gaan want we besloten spontaan om er weer een weekje Denemarken bij te boeken.
Toen we thuiskwamen dit weekend hingen de muurhangers van de droogbloemen er nog net zo mooi bij als toen we vertrokken.
Dat is toch wel het grote voordeel van droogbloemen, ze blijven een eeuwigheid mooi ; )

Deze DIY wilde ik daarom toch met jullie delen want deze muurhangers van droogbloemen staan zo sfeervol .Ook als je even geen tijd hebt om naar de bloemen om te kijken . Eenmaal tussen de hanger geklemd heb je er geen omkijken meer naar!

DIY benodigdheden:
Boeketjes droogbloemen (zelf gedroogde of kopen bij online droogbloemen of bijv. Intratuin )
Kledinghangers/ broekenklem ( ik gebruikte de Ikea bumerang hangers, 3 voor 1 euro in de koopjeshoek ; )
Schaar

Om het idee van de verschillende laagjes te krijgen gebruik je verschillende droogbloemen die in lengte verschillen. Zijn je bloemen allemaal even lang dan kan je ze natuurlijk ook ff knippen ; ) of naderhand bijknippen.

Werkwijze:
Open de kledinghanger en begin met het leggen van de onderste laag droogbloemen. Ik gebruikte hiervoor mijn langste droogbloemetjes. Probeer netjes over de hanger te verdelen.

Ben je met deze laag klaar leg er dan een nieuwe/andere laag droogbloemen bovenop. Zorg ervoor dat de bloemhoofdjes wel boven de andere laag komen te liggen.

Zo werk je de muurhanger laagje voor laag af, todat je hem mooi genoeg vindt.

Bij mij was dat na 5 laagjes waarin ik de verschillende droogbloemen afwisselde.

Laagjes klaar? Dan klem je ze vast! Doe dit wel liggend want anders vallen e er meteen weer uit ; )

eventueel kan je de stelen die er bovenuit komen afknippen. Ik liet ze uitsteken maar knipte ze wel een beetje recht bij.

Je fleurige muurhanger is dan klaar!

Ik maakte er meteen nog eentje, een kleinere, wel met als basis weer dezelfde kledinghanger.

Door kortere bloemen te gebruiken en minder laagjes werd deze muurhanger vanzelf kleiner.

O ja , leg tijdens het maken van de hanger wel een een tafelkleed of doek neer. Je klopt de afgevallen blaadjes er na de hand dan zo uit!

Tadaaa!!! Leuk toch deze fleurige wandhangers ..

…mijn wollen exemplaren mogen dus ff de kast in!

Uit Denemarken namen we ook nog een souvenir mee om in te klemmen. We plukten wat takken ( onbekende naam ; ) en korenaren.

Velden vol staan er daar, zó mooi. Op het filmpje wat we vanochtend op insta plaatsten, vlogen we er met de drone overheen.

De takken klemde ik vanochtend nog tussen de laatste broekenklem die ik overhad…goed besteed toch?!

En voor het koren/graan hadden we hier een andere liefhebben die er wel raad mee wist.

Onze Maestro! Hij propte er zijn hamster wangen mee vol…hihi!!

O ja, mocht je het leuk vinden om zo’n muurhanger te maken nog even een tip: Heel geschikt voor tussen de broekenklem is het hippe pampasgras!
Zag dat bijna heel insta deze ruimschoots in huis heeft (behalve ik nog niet helaas ; )
De pluimen zou je dan bijv. in een mooi punt kunnen leggen en vast klemmen.
Mocht het een en ander nou niet helemaal blijven zitten zoals gewenst, dan kan je, voordat je de boel vastklemt er even een bloemen tape of gaffer tape overheen plakken, dan weet je zeker dat het blijft zitten ; )
Al was dat bij mijn muurhangers niet nodig!

Wij gaan hier nog ff verder met uitpakken/ opruimen/wasjes draaien/ mailtjes beantwoorden en knuffelen/spelen met Maestro want deze lieverd hebben ze wel gemist in de vakantie : )

Happy Monday!

X Lee