Kunnen jullie de blaadjes ook wel aan de bomen kijken? Dat het weer fijn groen is buiten? Lee en ik hebben een aantal leuke opdrachten in het vooruitzicht waarbij het er buiten wel wat lenteachtiger uit mag zien!

harmonica lenteblaadjes


Kijk hoe je deze vrolijke lenteblaadjes maakt! En wat heb je nodig:

  • vrolijk gekleurd a4 papier
  • ijzerdraad en een tangetje om te knippen
  • pritt lijm

Voor de puntige blaadjes heb je een driehoek nodig. Vouw om en om telkens zo’n kleine centimeter en begin bij het langste eind. Harmonica vouwen. Als je het blaadje helemaal tot aan het puntje gevouwen hebt, vouw je de punten omhoog. In het midden waar de vouw is draai je een ijzerdraadje zolang als je denkt nodig te hebben om te bevestigen aan het volgende lenteblaadje. Dan plak je het blaadje dicht aan de binnenzijde.

Voor het ahornblad teken je vooraf een figuur op het a4 papier. Zie hieronder. Als het een tikje afwijkt is niet heel erg hoor. Zo krijg je gevarieerde blaadjes. Net als in de natuur! Knip het figuur uit. En begin zoals het figuur nu ligt aan de onderkant te vouwen.

Begin aan de onderzijde harmonica te vouwen

Bevestiging weer een ijzerdraadje in het midden waar de punten van het blad elkaar ontmoeten en plak dicht met pritt. Maak een mooie lange slinger. Of plak er eentje of drie bij elkaar.

Meteen in een happy mood! mocht dat nodig zijn šŸ˜‰

En natuurlijk weer een happy monday!!! Tin