Wie wil er nou niet een lekker schoon en zacht huidje? Ik in ieder geval wel! Scrubben als in een hammam doe je makkelijk thuis met een lekkere en heerlijk ruikende lichaamsscrub, zelfs op maandag! Maar ja, hoe vaak heb je dan echt de tijd om uitgebreid te badderen?!
Uhhh… geloof dat ik de afgelopen jaren het bad alleen nog maar tijdens het poetsen heb gezien.

Een douche scrub is daarom wel net zo makkelijk. En heb je echt maar heel weinig tijd? Alleen je ruwe handjes of voetjes scrubben is ook een fijn verwen momentje voor jezelf.
Natuurlijk zijn er genoeg scrubs van allerlei merken te koop , maar je kunt een scrub ook heel gemakkelijk zelf maken.
Voordeel: je kiest de producten die het best bij jou huidtype passen en het parfum die jij het lekkerst vindt!
Voor elk huidtype zijn er meerdere fijne receptjes voor douche scrub te vinden.Een kwestie van Googlen. Maar je kunt hier natuurlijk ook in variëren of zelf een recept naar eigen zin aanpassen.

Ik heb er veel plezier in om mijn eigen producten te maken. Dat vond ik vroeger al toen ik bij de apotheek werkte. Lekker in de weer met zalfjes en crèmes maar ook drankjes en capsules bereiden is erg tof. Een leuke bezigheid! 

Helaas is er de afgelopen jaren niks meer uit mijn mortier gekomen.
Hoog tijd om daar weer eens wat verandering in te brengen.
Het grappige is dat ik voor deze DIY mijn mortier al tevoorschijn had gehaald maar niet eens gebruikt heb. Kon alle ingrediënten zo in de vooraf schoongemaakte weckpot met elkaar mengen…
De volgende DIY moet dus wel iets ‘moeilijker’ zijn ; )  want die mortier wil ik nu ècht weer eens gebruiken!

O ja, voor ‘mijn’  lichaamsscrub gebruikte ik :

± 1 kopje fijne Himalaya zout
± 1 kopje verzachtende en voedende amandelolie.
parfumolie voor een lekker luchtje (bijv. van Jacob Hooy) 
Ik druppelde er een mix van fresh cottton , white tea chamomille en een touch of musk in, totdat het mengsel wat mij betreft heerlijk rook.

Nadat ik alle ingrediënten bij elkaar had gedaan en goed doorgeroerd , heb ik meteen mijn ‘winter’ handjes een lekkere scrub gegeven. Ze voelen weer heerlijk zacht!

Ik vond zelf het zachte apricot kleurtje van het Himalaya zout mooi genoeg
maar wil je een ander kleurtje dan kan je enkele druppels kleurstof toevoegen.

 
Tip:
Wil je iemand anders met jou zelfgemaakte scrub verwennen maak dan een dubbele hoeveelheid of verdeel het mengsel voordat je de parfumolie toevoegt over twee kleinere (weck)potjes.
Zo kan je het kadootje personaliseren met aangepast parfum voor degene die het krijgt. Leuk spateltje of lepeltje erbij, (hoe minder het mengsel met water in contact komt hoe langer houdbaar) kado labeltje eraan of lintje erom en klaar is je homemade gift. Valt zeker in de smaak!

Leuk voor moederdag!!

Even voor de duidelijkheid: deze douche scrub is echt voor je lichaam bedoelt en niet voor je gezicht daarvoor is deze scrub nog te grof.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Happy Monday!