Heerlijk het is Lente!! Dat wil natuurlijk niet meteen zeggen dat we alle dagen het mooiste lenteweer hebben,
maar toch is het fijn : ) De dagen worden langer en de zon laat zich al wat vaker zien.
En àls ie zich laat zien gaan we natuurlijk meteen naar buiten om te genieten als dat kan.
Afgelopen weekend zèlfs al even met een kopje thee buiten gezeten, heerlijk!!
De tuin komt al weer wat tot leven. Ik zag het frisse groen van de vrouwenmantel al tevoorschijn komen en
ook het groene blad van de Allium en tulpen bollen staan al hoog in de achtertuin.

Maar een Lente is geen Lente zonder bloemen. En helaas, er bloeit momenteel in de tuin eigenlijk nog niets .
De krokussen zijn inmiddels alweer bijna uitgebloeid en de potten die ik al gevuld had met bloeiende plantjes hebben de
late vorst helaas niet overleefd. De rest laat echt nog even op zich wachten.

Maar….binnen in huis bloeit er des te meer, de mooiste bloemen wisselen elkaar hier af!
Bloesemtakken; van kersenbloesem tot magnolia, tulpen, ranonkels en allerlei bolletjes staan mooi te bloomen.
Zó komen wij wel in die fijne lentesfeer!Ook leuk bij die feestelijke lente lunch of brunch straks volgend weekend met Pasen…
Om jullie te inspireren dekten wij alvast een gezellig voorjaarstafel met mooie natuurlijke materialen zoals rotan en hout
Het werd een ècht Lentefeestje en natuurlijk hingen we de katoenen slingers van Sukha op, want als er iets te vieren is ; )              En je hebt eigenlijk helemaal niet veel nodig om binnen een feestelijke Lentesfeer te creëren…kijk maar.Neem bijv. het frisse groen van het mooie schermbloempje Ammi malus met de fijne witte bloempjes
(ook wel Witte dille, witte kantbloem of Groot akkerscherm genoemd)
Het doet ons aan Fluitekruid denken en wij hadden echt even het idee dat we buiten aan de tafel zaten te brunchen…
Zet gewoon her en der een glas neer met een bloempje ( en waarom niet ook in een champagne flut? )Je kan de bloemen ook mooi gebruiken voor het decoreren van de bordjes of schalen voor een extra feestelijke effect.
Zet ze dan na het eten wel weer snel in het water om nog wat langer van je bloempjes te genieten ; )
Zo kan je natuurlijk elke voorjaarsbloem of bol gebruiken om het lente aan tafel te maken.Je kan je bord ook een extra lente touch geven door vrolijk gekleurde ingrediënten te gebruiken.
Maak verschillende gerechtjes met bijv. fris lentegroen van asperges, spinazieblaadjes, tuinerwtjes of slablaadjes.
Vrolijke en zonnig gekleurde gele paprika’s, citroentjes of nectarines…of een vrolijke mix van kleuren met allerlei soorten bietjes of wortels. Keuze genoeg!

Vind je het lastig om wat te bedenken dan hieronder nog een paar simpele maar overheerlijke gerechtjes
die ook niet misstaan op de paastafel.  Dat wordt een heerlijke Lente!

En voordat ik het vergeet….je eet vast ook wel een lekker gekookt eitje. Dé tip om ze op een leuke manier warm te houden:
bindt er gewoon een servetje omheen, zó simpel en praktisch en de kids vinden het net haasjes ; )Vouw eerst je servet dubbel in een punt en rol de punt naar binnen. Pak de twee uiteinden en knoop om je ei.
Gebruik evt. je krijtstift om er nog een snuitje op te tekenen.
Tip: gebruik bruine scharreleieren om de witte krijtstift mooi uit te laten komen. En als je dan toch bezig bent stippel je gewoon vrolijk verder..Nu even terug naar de vrolijk gekleurde Lente gerechtjes. Mix en match voor een complete lunch of brunch of kies er wat uit voor bij de paasborrel. Dit is ècht niet zo ingewikkeld. Sommige producten hebben maar weinig nodig waardoor je in een handomdraai iets vrolijks op tafel zet.Neem bijvoorbeeld nou deze mozzarella bol…beetje uithollen, vullen met lekkers en dan serveren met een mooi rustiek brood of salade. Lekker bij de brunch of paasborrel. Een paar lieve bloempjes geven meteen die Lentesfeer aan dit gerechtje. Eetbare bloemen zijn rond deze tijd overal te koop in de supermarkten of zitten in een gemengde salade verwerkt. Klik hier voor het volledige recept.

Nog zo’n simpel kleurrijk gerechtje zijn de perziken met kokosroom. Je zag ze net al op de foto’s voorbij komen, net omgekeerde eitjes toch?
Ze zijn zó gemaakt en lekker romig met een crunchy bite door de pistache nootjes. Hier zijn bloemen (witte dille) gebruikt voor het decoreren van de bordjes en de schaal…ze zijn niet eetbaar dus vertel dit wel aan je tafelgenoten ; )Het enige waar je bij dit gerechtje aan moet denken is om het blik kokosmelk een nachtje ervoor (minimaal 12 uur) in de koelkast te zetten .  Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Zet het op de koudste plek in de koelkast en schud het blikje niet! Dan is het alleen nog een kwestie van opkloppen en evt. zoeten.
Fijn voor alle slagroom lovers, ook met lactose allergie, want deze kokosroom is lactosevrij en een fijne guilty free variant.
Smaakt niet alleen lekker bij fruit zoals deze perziken, nectarines of gegrilde ananas maar ook bij allerlei taartjes, cake, koek en natuurlijk op toetjes.
Klik hier voor het volledige recept.Voor een èchte kleurexplosie op je bord maak je de gekleurde bietencarpaccio . Neem bijvoorbeeld een combinatie van chioggia bieten die van binnen zo’n mooi roze gestreept zebra printje hebben of gele biet. Schaaf ze wel in mooie dunne plakjes.
Voor het recept klik je hier.Ook wortels doen het wat kleur betreft altijd goed op tafel…eet ze als frietjes en je weet zeker dat je iedereen
aan deze groente krijgt.Heerlijk knapperig uit de oven en met de romige yoghurt mayo met alfalfa een fijne traktatie.
Knabbel ze zo op of met een lekker gegrild visje erbij. Kids zijn dol op deze frietjes!!
Klik hier voor het recept.Natuurlijk mag ook fris lentegroen niet ontbreken.
Maak bijvoorbeeld deze lekker hartige cruffins met groene aspergetips, gedroogde ham(bijv serranoham) en kaas, yummy! Klik hier voor het receptje.Of anders een eierpotje met zalm en fris groene spinazieblaadjes en sprietjes groene bieslook, lekker met geroosterde halve bagels. Receptjes vind je hier.Voor nog méér kleur maak je een flammkuchen met een mix aan kleuren.
Naast dat deze (soort van pizza) mooi op tafel staat is hij doordat hij dun en luchtig is zèlfs geschikt als ontbijtpizza.
Wie wilt dat nou niet?
Breek er dan bijv. een eitje boven stuk en combineer met groene asperges en gele paprika.
Voor het recept kijk je hier!

Zó kunnen we nog wel even doorgaan met kleurrijke, vrolijke en simpele receptjes om een gezellige Lente tafel te maken.
Maar wij gaan het één en ander hier eerst maar eens lekker opeten samen  ; )
Happy spring!!

Liefs lee.