Dit is vrolijk wakker worden! Een ontbijtje met een lente eitje, vrolijke echte bloemetjes erop geplakt. En als niet alle eitjes meteen worden opgegeten dan drogen de bloemetjes mooi in. Het eierdopje met de grote kralen is heel leuk om zelf te maken…

Plaatje, he?! zo’n lente ontbijtje.

Op de gekookte eitjes plakten we bloemetjes. En we gebruikten ook lege eitjes, leuk om er een bloemetje of waxine lichtje in te zetten. Viooltjes, vergeet me nietjes zijn mooi op de eitjes. Je kunt ook bloemblaadjes gebruiken van het bosje bloemen dat je hebt staan, of je vindt al iets moois in de natuur. Madeliefjes? ik kon ze nog niet vinden hier! Dit hoeven dus geen eetbare bloemetjes te zijn. Het gaat om het plaatje dit keer. Je plakt het bloemetje er met lijm op. Dus eten kan je ze dan sowieso al niet.

De lijm die we gebruikten is non-toxic, zo staat het op het potje. Niet giftig dus. Maar geloof me toch smaakt het echt niet 😉 De lijm is op waterbasis en droogt heel snel. Kook je ’s ochtends de eitjes, hoeft niet eens knal hard, hoor! bah! En je laat de eitjes afkoelen in koud water, dan kan je al vrij snel de bloemetjes erop plakken. Het droogt ook snel!

Wat heb je nodig voor deze vrolijke eitjes:

  • gekookte eitjes
  • bloemkopjes (hoeven geen eetbare te zijn)
  • mod podge, lijm op waterbasis, non toxic (plaatje hieronder)
  • lijmkwastje
mod podge lijm op waterbasis

Strijk lijm op je eitje. Ik deed deze helemaal rondom in het midden van het ei en plak de bloemetjes erop. Eventueel nog wat lijm op het bloemetje. Deze lijm droogt transparant op. Als je het eitje laat drogen in een eierdopje dat kan je op het laatst een dotje lijm op het topje doen om er nog een bloempje op te plakken.

En dan nu de eierdopjes!

Ons voorraadje diy-spullen slinkt hard nu we niet regelmatig naar de winkel kunnen om wat bij te halen. Maar ik had nog een kralen woonslinger die ik niet meer gebruikte. Het zijn kralen met ongeveer een doorsnee van 1,5 cm.

Je rijgt aan een koortje, of touwtje, 7 kralen. Als je met deze maat werkt. Ietsje grotere of kleinere kralen kan ook. Je zorgt er op het laatst voor dat je een mooie stevige ring kan knopen waar het eitje in/op past.

eierdopjes diy

Rijg je meer kralen aan het koord dan wordt de ring groter, zie hieronder, maak dan bijvoorbeeld een leuke onderzetter voor de theepot! Maak ongeveer drie ringen die in elkaar passen. Even passen en meten dus. En op een paar punten aan elkaar verbinden zodat de onderzetter stevig is voor de pot thee. Wel verstandig om echt stevig touw of koord te gebruiken. De pot hete thee moet niet om kukelen!!!

eierdopje en onderzetter van kralen diy
mooi zijn de vergeet-me-nietjes!
Met z’n allen op de schaal, midden op de tafel!

Dat is dus gezellig ontbijten!

Happy spring en happy monday! Liefs Tineke