Wat doe je als je leftover Madeleines uit Frankrijk hebt en nog een flinke bodem Nutella?
Eindelijk eens die cakepops maken! Misschien niet een receptje dat past bij een goed voornemen voor ‘gezonde’ snacks dit nieuwe jaar, maar verspilling is toch ook jammer?!
Eerlijk gezegd konden the boys hier wel een leuke verrassing gebruiken. Ze missen hond Snicker (onze buurhond in Frankrijk) enorm en de eerste week school viel ook niet mee ; ) Ik maakte er daarom meteen een leuke traktatie van, sneeuwklokbolletjes!

Deze heerlijke choco sneeuwklokbolletjes zijn makkelijk te maken. Je hebt geen oven of cakepopmachine nodig. De Madeleines gebruiken we als basis en het balletjes draaien doen we gewoon met onze handen.

Sneeuwklokbolletjes
( cakepops van Madeleines & Nutella ).

Wat heb je nodig:
Voor de cakepops:
Madeleines (per bol 1 madeleine)
Nutella (per bol 1 flinke theelepel Nutella)
Smeltchocolade / of reep chocolade in smaak naar keuze.
( wij gebruikten een reep melkchocolade)
Satéprikkers

Voor de sneeuwklokjes:
Buigrietjes van papier
1 velletje wit (print) papier en 1 vel groen papier.
Lijm

We beginnen met het maken van de cakepop.
1.Verkruimel een Madeleine in kleine stukjes, zo fijn mogelijk.
2.Voeg een flinke theelepel Nutella toe en vermeng met de kruimels.
3.Draai van het mengsel een balletje door het mengesle in je handen te rollen net als met kleien.
4.Maak zoveel bolletjes als je wilt door de bovenstaande stappen te herhalen. Zet ze dan een klein uurtje in de koelkast.

Het decoreren van de bolletjes.

1.Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron zodat alle chocola gesmolten is.

2.Doop een satéprikkers ± 1 à 1,5 cm. in de gesmolten chocola. Steek tot ongeveer halverwege in een cakepop bolletje. Doordat het bolletje koud is stolt de chocolade snel en komt de zit prikker goed vast te zitten.

3.Doop vervolgens het hele bolletje in de gesmolten chocolade en zet op een stuk bakpapier. herhaal de eerste 3 stappen voor de andere bolletjes.

4.Versier de bolletjes met strooisel naar keuze doe dit als de chocolade nog niet gestold is. Wij gebruikten kokospret en nougatine.

5.Als de chocola gestold is zijn de cakepops klaar. je kan ze tot gebruik nog even in de koelkast zetten.

Sneeuwklokjes maken.

In principe kan je de cakepops meteen serveren en er bijv. alleen een masking tapeje aan plakken.

Maar je kan er ook sneeuwklokbolletjes van maken. Hiervoor maken we sneeuwklokjes van papier en een buigzaam papieren drinkrietje.(Hema en Jumbo, Action).

Zo maak je een sneeuwklokjes. Knip een rechthoekjes van ± 8 cm. Bij 5,5 cm. uit. Om op een snelle manier dit formaat rechthoekjes te krijgen kan je het witte A4 papiertje eerst vouwen. Na het vouwen knip je dan op de vouwlijntjes de rechthoekjes uit. Vouw je A4′ tje hiervoor 4 x in de breedte dubbel. Je krijgt zo 16 rechthoekjes meer dan genoeg om sneeuwklokjes te vouwen.

Maak van elk rechthoekje een sneeuwklokje op de volgende manier:
Vouw het rechthoekje in de breedte dubbel en weer open dan de punten naar deze vouwlijn/ middellijn toe (je krijgt een soort hoedje.) Vouw dan nog een keer naar de middellijn toe. ( zie foto hierboven)
Knip vervolgens het onderste puntje er af en klaar is het sneeuwklokje. Maak zoveel sneeuwklokjes als je cakepops hebt.

Knip ± de onderste 5 cm. Van de rietjes af.
We maken hier de sneeuwklokjes aan vast. Dit doen we met lijm en een groen half maantje die aan de binnenkant in een puntje loopt. Ik knipte eerst rondjes uit het groene papier en knipte hier weer maantjes uit.

Een rolletje masking tape kun je gebruiken om de rondjes mee te tekenen.
Leg de bovenkant van het rietje in het sneeuwklokje en zet vast met lijm en het groene halve maatje. (zie foto’s).

Een rolletje masking tape kun je gebruiken om de rondjes mee te tekenen.
Leg de bovenkant van het rietje in het sneeuwklokje en zet vast met lijm en het groene halve maatje. (zie foto’s).

Knip nu alleen nog blaadjes uit het groene papier. Per sneeuwklokje twee en plak die aan de onderkant van het rietje vast.

Handig is om je papier eerst weer een aantal keer dubbel te vouwen en daar een half lang en dun blad op te tekenen. Als je dit dan uitknipt en openvouwt heb je in no-time je blaadjes. (Zie foto)

Nu is het tijd om de op de cakepops te schuiven. Haal ze uit de koelkast en zet ze op een mooi boordje/plankje neer. Of gebruik bamboe schaaltjes. Ik gebruikte mijn houten zeef op pootjes die ik ooit eens bij de Big bazaar scoorde.

Schuif de sneeuwklokjes om de satéprikkers. Knip evt nog een stukje van de satéprikkers af zodat de rietjes mooi tot aan de bolletjes komen.

Klaar is je leuke traktatie!!! Je kunt er meteen van genieten of ze max. een week in een luchtdichte zakje of bakje in de koelkast bewaren. (In dat geval is het handig om ze even neer te leggen ipv. rechtop)

Je kan de sneeuwvlokjes gewoon bewaren wij steken ze door het gaas van onze houten zeef.

Zijn ook leuk zonder cakepops hoor ; )

Hier vielen de sneeuwklokbolletjes reuze in de smaak, ze zijn dan ook allemaal dol op chocola en Nutella. Heerlijk van genoten bij een grote mok thee. Een soort van mega bonbon… eentje per persoon is dan ook zeker genoeg, of toch niet?!!

Haha… deze foto spreekt voor zich denk ik , happy monday!!!

X Lee.