Hoewel bijna iedereen droomt van een “witte” Kerst met mooie verse sneeuw,
maken we het binnen vooral mooi met winters Kerstgroen. We halen de natuur graag naar binnen!
Kerstbomen, kerstkransen van dennentakken of eucalyptus. Maar ook  hulst, klimop, mistletoe, laurier en zelfs rozemarijn is geweldig Kerstgroen en brengt iedereen in kerststemming.

Ook wij gingen aan de slag met winters groen. We haalden wat mooie groene naaldtakken met de wortel er nog aan en verdeelden ze over onze “flesvazen”. Een paar stopten we helemaal koppie onder …daar kwamen de kaarsen in.

Natuurlijk mocht ook een mooi mini kransje voor aan de deur niet ontbreken.
We maakten al eerder een kransje van een shawl hanger omwikkeld met eucalyptus, je ziet ze ook veel op Pinterest en Instagram voorbij komen.
Maar wij vonden onze eenvoudige matte shawl hanger eigenlijk van zichzelf al zó mooi dat we besloten het dit keer anders te doen.  Door aan het ophang haakje wat kerstgroen te binden kwam deze mooi in het midden van de cirkel uit. En blijf je ook de mooie ronde cirkel goed zien.
Zo kregen ook onze S-haken kregen wat groen.
Je kan ze natuurlijk aan de deur hangen of aan een deurknop …maar eigenlijk doen ze het overal goed waar je een beetje kerstgroen nodig hebt. In de keuken aan je trolley, aan de muur of één aan de kapstok, staat gezellig bij binnenkomst. Deze maakte we met wat waxbloemetjes.Geïnspireerd op de “hangplanten” woontrend van 2017 haalden we onze tafelklem tevoorschijn en maakten hem mooi wintergroen.
We besloten om naast mooi kerstgroen als eucalyptus er ook nog wat bloeiende kerstklassiekers aan te hangen zoals de Kerstster en Amaryllis.Eerlijk gezegd waren we nooit zo’n fan van de rode kerststerren. We vonden ze  een beetje oubollig.
Maar deze kleine witte mini-kerststerretjes kunnen we wel waarderen .

We hingen ze op in een Bell cup ,een soort exotische gedroogde vrucht die je in een zak van 5 st. bij het tuincentrum koopt.

Het handige van een Bell cup is dat er gaatjes in zitten ideaal om er de wol doorheen te rijgen.

Door de draden niet te kort af te knippen konden we de kerststerretjes er mooi mee vastknopen aan de tafelklem.

Het voordeel van de kerstster is dat het een hele sterke plant is en weinig verzorging nodig heeft. Zelfs “zonder”
groene vingers blijft de Kerstster tot ver in het nieuwe jaar goed. Komt dat even goed uit ; )

Het wol gaf meteen een gezellig winters sfeertje. We besloten daarom nog meer met wol te doen. We kochten wat hyacinten en haalden ze uit hun bakjes. We spoelden de wortels schoon en lieten de bol goed drogen. Daarna wikkelden we ze in de wol en knoopten ze vast aan de tafelklem. Mocht de wol niet goed om de bolletjes blijven zitten dan kan je ook wat lijm gebruiken, dit schaadt de bol niet. We knoopten ook wat bolletjes onder elkaar. Dit staat leuk!En dan een andere kerstklassieker de Amaryllis. Ook deze wilden we graag aan onze tafelklem hangen.  Doordat de steel van de Amaryllis hol is, kun je die vullen met water en op z’n kop hangen. Een uitstekende bloem dus om te laten hangen. Je kan hem dan zelfs nog vullen met  ander kerstgroen die je in de holle stengel met water steekt. Dubbel plezier dus : )
Wij hingen ze weer op met extra dik wol voor dat gezellige winterse sfeertje.Onze tafelklem hangt al behoorlijk vol en als laatste hangen we er nog wat witte bloempjes in onze hangvaasjes aan en een gezellig kerstkaartje van Lizet Beek.

We zijn blij met het resultaat. Heb je geen tafelklem dan kan je het kerstgroen natuurlijk overal hangen waar je wilt. Voor het raam in de woonkamer of in de keuken.
Knoop wat bolletjes aan elkaar vast en hang ze aan het plafond of tegen een muur.
Of wat mooi gevulde Amaryllissen boven de eettafel. Dit zorgt voor een leuk, speels effect! En de ruimte op tafel hou je vrij.
Je ziet voor “hangend” groen is altijd wel een plekje te vinden.

Wij kunnen echt genieten van al dit moois…en het geeft ons huis meteen zo’n lekker “groen” luchtje ; )

Dit wordt  een fijne “groene” Kerst!!

X Lee.