Vandaag is het 14 februari dus happy valentijn!
Eerlijk is eerlijk wij doen er thuis niet zoveel aan. Roze hartjes ballonnen of rode rozen zal je hier niet zo snel vinden ; )
Hartstikke leuk natuurlijk maar hier blijft het meestal bij een lekker baksel.
Op ons blog staat inmiddels een hele verzameling met Valentijns baksels: kaneelhartjes , pie pops , valentijn tortilla hartjes met appel topping Red velvet Madeleines en natuurlijk het focaccia love brood die Tine poste vorige week maandag! We maakten er een “happy servies “ bij met een mini hartje erop ; ) De meeste receptjes zijn snel klaar met simpele ingrediënten dus nog alle tijd om te maken vandaag ; )

èchte valentijns receptjes!

Ook vandaag weer wat lekkers! Vandaag uit school krijgen de boys de tortilla hartjes met appel topping en speciaal voor de hubbie maakte ik voor het weekend alvast wat lekkers !
Jammer voor hem is dat zijn smaak door corona al meer dan een jaar niet meer goed is. Of hij proeft niets of weinig of het proeft smerig of anders dan dat het zou horen. Iets wat hij nog wel erg lekker vindt is de smaak van kokos!
Dus werd er een bakplaat vol kokosbollen met liefde gebakken; ) De helft naturel met witte choco dip en de andere helft met frambozen en roze /ruby choco drip.

De kokosbollen waren een spontaan idee. Vrijdag had hij een lange werkdag op de planning staan maar zou hij tussen de twee video shoots heel even langs huis komen. Ik wilde hem daarom verrassen met lekkere tomaten risotto en een lekkere kokosbol meegeven voor de lange avond.
Beide gelukt!

Om de kokosbollen te maken heb je niet veel ingrediënten nodig.
Alleen maar eiwitten , kokos en suiker. Vanille essence, frambozen en de dip van chocola zijn optioneel.

Helaas had ik geen kristalsuiker in huis, alleen lichtbruine basterdsuiker. Het was een gok met de basterd suiker maar de bollen waren heerlijk en zijn goed gelukt! De smaak is een beetje karamel achtig geworden , YUMMY!
De suiker in dit receptje kan je dus met een gerust hart vervangen door licht bruine basterdsuiker ; )

Recept kokosbollen:
4 eieren ( je gebruikt alleen de eiwitten)
200 gram geraspte kokos
200 gram suiker (kristal of basterdsuiker)

Optioneel:
Vanille essence, frambozen en chocola naar keuze.

De truck voor smeuïge kokosmakronen is het beslag verhitten hebben we ons laten vertellen dus dat probeerden we meteen even uit!

Door de helft van het onderstaande beslag roerden we wat fijngesneden frambozen. Heerlijk! Na het verstrijken van de baktijd merkten we alleen dat de bollen met frambozen wat langer nodig hadden en een wat hogere temperatuur om te garen.

We lieten deze bollen daarom wat langer in de oven en op 175 graden hetelucht oven werden ze na zo’n extra 7 minuutjes uiteindelijk mooi bruin en gaar.
Je zou ze daarom misschien beter in twee keer kunnen bakken of kiezen voor alleen maar frambozen of naturel.

Werkwijze
1. Verwarm de oven voor op 170 °C conventioneel of 155 °C hetelucht oven.
2. Splits de 4 eieren een voor een. Pak twee schaaltjes en breek een ei boven één van de schaaltjes maar laat hem niet in de schaaltjes vallen.
Laat de eierdooier tussen de twee eierschalen heen en weer glijden en vang het eiwit op in het schaaltje. Laat de dooier in het andere schaaltje vallen. Doe dit ook met de andere drie eieren. Je krijgt dus een schaaltje eiwitten en een schaaltje gele eierdooiers. De eiwitten gebruiken we voor de kokosbollen van de eierdooiers kan je een omeletje maken ; )
3.Meng eiwitten, kokos en basterdsuiker en evt. wat vanille essence in een kom. Verhit, al roerend, au bain-marie (met de kom op een pan heet water) hierdoor worden ze extra smeuïg.

4. Verdeel dan het mengsel met een ijslepel (of gebruik een lepel) in bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Wij kregen er 11 grote bollen uit.

5. Bak de kokosmakronen in 20 – 25 minuten goudbruin en gaar.


6. Trek de makronen met het bakpapier voorzichtig van de bakplaat af en laat afkoelen.
7. Verdeel de chocola in kleine blokjes en smelt au bain-marie of in de magnetron. Wij gebruikten voor de naturel witte chocolade en roze /ruby smeltchocolade van de JUMBO voor de frambozen kokosbollen. Dip of drizzle er met een lepel de gesmolten chocolade over. Laat ze daarna afkoelen en opstijven.

Zo lekker deze smeuïge bollen!! Zet ze op een mooie schaal en serveer er eventueel wat framboosjes bij.

Inmiddels zijn ze allemaal op en mag ik op verzoek een nieuwe bakplaat kokosbollen bakken.

Verwen jij jou liefdes ook met wat lekkers vandaag?

Ik ga zo aan de slag met de tortilla hartjes! Happy valentijnsdag allemaal : )

X Lee.